Monday 8 June 2009

Zomer

Eindelijk weer een blogupdate vanuit het hoge Noorden. Het is zomer aan het worden. Dat betekent dat we alweer vanaf eind april de slaapkamerramen met vuilniszakken bekleed hebben omdat het sindsdien niet meer donker is geweest, maar moe worden we nog steeds niet. En dat is best oké. Ons balkon ligt vanaf een uur of drie 's middags tot een uur of twee in de nacht in de zon, echt lekker!

Het lijkt wel alsof we het altijd alleen maar kunnen hebben over de karakteristieke Noord noorse seizoenen, maar uiteindelijk is dat ook wat het leven hier zo speciaal maakt. En het went niet, dat is het mooie. Zo lang we hier nog zitten, blijven we dit met veel verwondering en plezier ervaren.

Hoewel er nog plekken in de buurt zijn waar je prima kunt skieën (met een beetje ervaring), zijn eindelijk de bergen tot een meter of 700 weer sneeuwvrij, zoals de Nordtinden op Kvaløya waar we dit weekend zijn geweest. Een mooie berg met een geweldig uitzicht over de Noorse Zee. Bert en Leni hebben hem zelf al ervaren, en we zullen hem zeker aan Sjef en Kitty laten zien in juli, en Erik en Deb in augustus.

No comments: