Tuesday 14 April 2009

Veel moois

Pasen dit jaar: geweldig gezelschap barstend van energie, 5 dagen achter elkaar een prachtige tocht door de sneeuw, milde temperaturen, dramatische luchten, en heel veel spelletjes kolonisten met de nieuwe Tragically Hip over de boxen.

Vrijdag gingen we met fjellheisen de berg op. Bert en Leni met sneeuwschoenen, Erik en ik met ski's. Vanaf daar hebben we een spectaculair pad gebaand, met veel uitdagende heuveltjes en diepere sneeuw.

Sneeuwschoenen zijn enorme kolossen. Hier moest nog even gespeeld worden met de groothoeklens.

Zaterdag een tocht op Kvaløya, bij Håkøybotn. Net als voorgaande dagen was de lucht grijs, maar met fantastische tinten. Vanaf zeeniveau zijn we naar een hoger gelegen vlakte gelopen, met alweer een geweldig uitzicht over Tromsø en omgeving.


's Avonds trok de lucht in no-time open, en hebben we snel de auto gepakt richting Ramfjord, om nog een klein beetje zon mee te pakken.

het nog beijsde Ramfjord is een mooie plek om foto's te maken van iemand die foto's maakt van iemand die foto's maakt :)

Prachtig!

Voor zondag en maandag hadden we ons vakantiehuisje weer gereserveerd in Svensby. We zijn vaste klant geworden, na 7 weekenden in ruim een jaar tijd. Niet gek, aangezien het daar altijd mooi is. Ook als het 's middags regent, en je gedwongen bent spelletjes te spelen en in de sauna te zitten. Helemaal niet gek als je er 's avonds weer van die prachtige luchten voor terugkrijgt.... De zon brak door, en na het middageten besloten we nog een kort tochtje te doen. Dat werd nog een tocht van 9 kilometer door zware sneeuw naar de Trollhytta. Misschien wel de mooiste tocht van de afgelopen week!


hut in zicht!!


Met dank aan paps en mams omdat ze naast alle gezelligheid en energie ook nog voor zoveel mooie foto's hebben gezorgd, waaronder veel van bovenstaande. Maandag was het een regendag, maar is het ook weer gelukt om een tochtje van twee uur te doen, opnieuw naar de Trollhytta, maar dan vanaf de zuidkant. En we werden beloond, want de hut was open, we waren de enige gasten, en we kregen er verse koffie en wafels!

's Avonds zijn we in de pizzeria van Tromsø beland, voordat we aan de laatste drie potjes kolonisten begonnen van deze week. En om het af te maken, was de lucht vanmorgen strak blauw, en hadden we nog tijd om een wandelingetje op de zuidpunt van Tromsø te maken, terwijl we onderweg waren naar het vliegveld.


Het mag duidelijk zijn: het was alweer fantastisch. En terugkomen in de winter zullen ze zeker; het sneeuwschoen-wandelen is een nieuwe verslaving geworden, en het noorderlicht staat nog steeds hoog op de verlanglijst. Dat houden jullie absoluut tegoed!

No comments: