Friday 27 March 2009

Senja

Hierbij de beloofde foto's van de twee-daagse trip naar Senja: het één na grootste eiland van Noorwegen, zuidwestelijk van Tromsø. De autoreis naar Senja toe is alleen al de moeite waard. En helemaal met gezellige mensen en zakken drop uit Nederland!

De eerste stop was Ramfjord, een beijsd fjord waar we een week eerder ook met Erik en Debby op gestaan hadden. Dat was trouwens voor ons óók de eerste keer om over een fjord te lopen. Een machtig gevoel. Je staat gewoon op een stuk bevroren zee.
Met dat pak sneeuw van het weekend voelde het toch iets anders, en durfden we niet heel ver het fjord op te lopen. Het heeft wel mooie foto's opgeleverd.


De buitenkant (westkant) van Senja is prachtig, en doet een beetje denken aan de Lofoten. Alleen dan het hele jaar door rustig...


We hadden een mooi huis gehuurd op Husøy, een klein eilandje in een fjord van Senja (punt B op de kaart bovenaan. Aan de noordwestelijke kant van Senja). Letterlijk vertaald: huizen-eiland.

De terugweg reden we een stuk door een grote sneeuwwolk heen. Dit is wat er dan overblijft van het uitzicht. (foto's van Aafke).

Een fantastisch weekend was het, alweer. Als dank gaf Aafke ons onderstaande thermometer cadeau: als het vriest, doet 'ie het :-) Een prachtig kunstwerk. Net als deze door Aafke gemaakte foto trouwens.


No comments: